« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Marije Osse

Locatie Ussel
Uurtarief onbekend
Telefoon 088-2535051

Werkzaam bij AKD
Specialismen Koop, intellectuele eigendom, mededingingsrecht

Contact opnemen
 

Website
Marije Osse is sinds begin 1999 verbonden aan AKD en actief en gespecialiseerd op het gebied van Mededingingsrecht en Europees recht. Voordien werkte zij bij Ludwig & Van Dam advocaten, waar zij ...

Lees verder
Marije Osse is sinds begin 1999 verbonden aan AKD en actief en gespecialiseerd op het gebied van Mededingingsrecht en Europees recht. Voordien werkte zij bij Ludwig & Van Dam advocaten, waar zij zich bezig hield met franchise gerelateerde zaken. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en een semester aan de Universiteit van Uppsala, Zweden en is werkzaam geweest in Rome, Italië. Marije is lid van de Vereniging voor Mededingingsrecht. 

Marije heeft jarenlange ervaring met procederen en adviseren op het gebied van kartels en concentraties; zowel in het kader van toezicht door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) als in het kader van toezicht door de Europese Commissie (EC) op naleving van mededingingsrecht. Concreet houdt zij zich bezig met begeleiding van partijen na een inval van de NMa en/of de EC en de daaropvolgende procedure(s). Zij adviseert cliënten in het kader van samenwerkingsverbanden, distributierelaties en non-concurrentiebedingen. Zij begeleidt meldingen van fusies, overnames en joint-ventures bij de NMa en de EC. Ook helpt zij cliënten met het opstellen en uitvoeren van complianceprogramma’s.

Marije heeft een specifieke focus op de zorgmarkt en is verbonden aan de branchegroep Zorg van AKD. Zij heeft concentratiemeldingen van zorginstellingen begeleidt en is thuis in de specifieke kenmerken en mededingingsrechtelijke problematiek van de diverse zorgmarkten (apotheken, vrije beroepsbeoefenaars/specialisten, ziekenhuizen, thuiszorginstellingen, etc.). Marije adviseert op regelmatige basis in het kader van samenwerkingsverbanden in de zorg.

Daarnaast behoort algemeen Europees recht tot haar expertise, met de nadruk op rechtsbescherming tegen instellingen en organen van de EU en het vrij verkeer van goederen binnen de EU. Zij heeft ervaring met zowel procedures voor de Europese rechters als voor de Nederlandse rechters waar het Europees recht een rol speelt (zoals een beroep tot schadevergoeding bij HvJEU, het voeren van een prejudiciële procedure bij HvJEU en het procederen bij de Nederlandse rechter aangaande vrij verkeersmaatregelen). Ook staat zij overheden bij op het gebied van staatssteun.

Marije heeft ruime ervaring met adviseren en procederen op het vlak van Life Sciences & Agro Food, meer bepaald in het kader van bestrijdingsmiddelen, emissierechten en levensmiddelen.
Contact opnemen

Advocaat sinds
23 Januari 1998

Contactinformatie
AKD
Louizalaan 240
1050BR Ussel

Tel. 088-2535051
Fax. 088-2535050
Email mosse@akd.eu
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Marije Osse

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht