« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Remy Chavannes

Locatie Amsterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 020-3053200

Werkzaam bij Brinkhof
Specialismen Bestuursrecht, R.O., milieu, vreemdelingenrecht
Contracten (algemeen), schade en aansprakelijkheid
Koop, intellectuele eigendom, mededingingsrecht

Contact opnemen
 

Website

Remy Chavannes studeerde Moderne geschiedenis (Balliol College, Oxford, 1997) en Rechten (Leiden, 2000) en is sinds 2000 advocaat. Remy is gespecialiseerd in media-, telecommunicatie- en ...Lees verder

Remy Chavannes studeerde Moderne geschiedenis (Balliol College, Oxford, 1997) en Rechten (Leiden, 2000) en is sinds 2000 advocaat. Remy is gespecialiseerd in media-, telecommunicatie- en internetrecht en is de vaste raadsman van diverse telecomaanbieders en mediabedrijven uit de oude en de nieuwe economie.  Van het juridische tijdschrift Mr. ontving hij in 2009 de Gouden Stoofpeer voor de beste jonge mediarechtjurist van Nederland.

Remy adviseert verschillende telecomaanbieders over de regulatoire, auteursrechtelijke en contractuele aspecten van het implementeren van triple play strategieën. Daarbij gaat het onder meer om de regulering van breedbandinternet- en kabeltoegang en geschillen met toezichthouders, concurrenten en toeleveranciers.  Remy treedt op voor commerciële uitgevers en omroeporganisaties in zaken met betrekking tot bijvoorbeeld de regulering en licentiëring van content, cross-mediale samenwerking en journalistiek verschoningsrecht. Hij adviseert zowel netwerkaanbieders als omroeporganisaties over programmadoorgifte. Hij stond onder meer Tele2 en Talpa bij in verschillende zaken over Eredivisie-uitzendrechten, RTL in procedures over jurisdictie over eerst de Nederlandse en later de Waalse RTL-zenders, Jaap.nl in geschillen over de overname van woninggegevens, NU.nl in een procedure over aansprakelijkheid voor hyperlinks en twee NRC-journalisten in een zaak over bronbescherming.

Op het gebied van het internetrecht houdt Remy zich onder meer bezig met procedures en advisering over (her)gebruik van informatie op internet, domeinnamen, e-commerce en aftappen. Hij trad voor XS4ALL op in een zaak tegen de Staat over de verdeling van aftapkosten. Eerder vertegenwoordig-de hij XS4ALL in een proefprocedure over spam en Lycos in een zaak over de verplichting van internetaanbieders om de identiteit van hun klanten prijs te geven aan derden.

Remy is redacteur van het media- en communicatierechttijdschrift ‘Mediaforum’ en publiceert ook verder regelmatig in juridische vaktijdschriften. Voor het recente handboek ‘European Media Law’ schreef hij het commentaar op de definities in de nieuwe Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten. Hij is mediacolumnist op NU.nl, gastdocent bij de post-academische opleiding Telecommunicatierecht van de Universiteit van Amsterdam en heeft andere post-academische cursussen en lezingen verzorgd voor onder meer de Universiteit Leiden, Kluwer en de Jonge Balie. Remy is sinds juli 2007 partner bij Brinkhof.

Contact opnemen

Advocaat sinds
22 Augustus 2000

Contactinformatie
Brinkhof
De Lairessestraat 111 115
1075HH Amsterdam

Tel. 020-3053200
Fax. 020-3053201
Email remy.chavannes@brinkhof.com
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Remy Chavannes

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht