« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Kurt Stöpetie

Locatie Amsterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 020-3053200

Werkzaam bij Brinkhof
Specialismen Arbitrage
Contracten (algemeen), schade en aansprakelijkheid
Koop, intellectuele eigendom, mededingingsrecht
Procesrecht

Contact opnemen
 

Website

Kurt is gespecialiseerd in alle aspecten van het intellectueel eigendomsrecht. Hij vertegenwoordigt cliënten met name in merken- en misleidende reclamezaken en in uiteenlopende commerciële ...Lees verder

Kurt is gespecialiseerd in alle aspecten van het intellectueel eigendomsrecht. Hij vertegenwoordigt cliënten met name in merken- en misleidende reclamezaken en in uiteenlopende commerciële conflicten. Zijn werk bestaat uit het geven van advies over het ontwikkelen, benutten en veiligstellen van intellectuele eigendomposities; het adviseren over licentie- en contractstructuren, vanaf de ontwikkeling en productie tot aan de distributie; het beoordelen van mogelijke intellectuele eigendomsrisico’s of conflicten, het ontwikkelen van processtrategieën en het procederen voor nationale en internationale gerechten.
 
Voor een beperkt aantal ‘key clients’ is Kurt ook in algemeen commerciële zin de strategisch juridisch adviseur. Cliënten zijn, onder meer, Albert Heijn, Ameron, Canon, Ferrari, Hachette Filipacchi, Henkel, LeasePlan, Leifheit, Michelin, Nikon, Orange, T-Mobile and TomTom.

Kurt is betrokken geweest bij talloze procedures op het gebied van merk-, model- en auteursrechtinbreuken, alsmede in vele media-, misleidende reclame en reclamerecht zaken. Hij heeft diverse malen bij het Europese Hof van Justitie geprocedeerd, onder andere over de directe werking van Europees mededingingsrecht in arbitrale procedures en over de directe werking van het TRIPs verdrag op de Nederlandse kort geding procedure.

Kurt is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in 1986 en is afgestudeerd aan de Grotius Academie in 1987. In 1988 heeft Kurt zich aangesloten bij de IE praktijk van het internationale advocatenkantoor Stibbe. Hij werd daar compagnon in 1996 en leidde vervolgens jarenlang de IE sectie. Kurt was één van de grondleggers van Brinkhof en richtte dit kantoor eind 2004 op met enkele gerenommeerde compagnons van NautaDutilh en Stibbe.

Chambers Europe 2009 schrijft: “The impressive Kurt Stöpetie […] specialises in all aspects of IP, as well as advising on portfolios and strategy, and is noted for having ‘helped fight his clients out of some desperate situations.’”

Legal500 2010 schrijft over Kurt: “always brings a light touch to even the most complex and intractable of problems”.

Contact opnemen

Advocaat sinds
8 Maart 1988

Contactinformatie
Brinkhof
De Lairessestraat 111 115
1075HH Amsterdam

Tel. 020-3053200
Fax. 020-3053201
Email kurt.stopetie@brinkhof.com
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Kurt Stöpetie

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht