« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Thijs van Zanten

Locatie Utrecht
Uurtarief onbekend
Telefoon 030-2320800


Contact opnemen

Website
Thijs van Zanten legt zich toe op procedures over kredieten, zekerheden en andere bankgerelateerde onderwerpen. Hij treedt daarbij vooral op voor grote Nederlandse banken. Daarnaast is Thijs ...

Lees verder
Thijs van Zanten legt zich toe op procedures over kredieten, zekerheden en andere bankgerelateerde onderwerpen. Hij treedt daarbij vooral op voor grote Nederlandse banken. Daarnaast is Thijs gespecialiseerd in het insolventierecht. In dat kader adviseert hij niet alleen bedrijven in moeilijkheden, maar ook hun aandeelhouders, bestuurders en crediteuren. Thijs is lid van het Benelux Restructuring & Insolvency Team. 

Thijs publiceert regelmatig over insolventierechtelijke onderwerpen. Daarnaast schrijft hij een rechtsvergelijkend proefschrift over de invloed van het faillissement op het voortbestaan van overeenkomsten. In het onderzoek komen diverse fundamentele vragen aan de orde die liggen op het grensvlak van het contractenrecht en het faillissementsrecht. Zo wordt ruim aandacht besteed aan de verhouding tussen de partij-autonomie en de collectiviteit van het faillissement. Tevens wordt onderzocht wat de invloed is van de in faillissement in toenemende mate van belang zijnde maatschappelijke belangen, zoals continuïteit van de onderneming en behoud van werkgelegenheid, op het voortbestaan van contracten. 

Thijs is oprichter en redacteur van www.thedefiningtension.com, het Nederlandse weblog dat regelmatig, en op een compacte, actuele en eenvoudig toegankelijke wijze, perspectieven biedt op Nederlandse en internationale ontwikkelingen op het vlak van het ondernemingsrecht - met een focus op corporate governance - en het insolventierecht, inclusief rechtspraak. 

Thijs studeerde in 2003 af aan de Universiteit Utrecht. Voordat hij in 2005 bij NautaDutilh in dienst trad, werkte hij gedurende twee jaar in de insolventiepraktijk bij een ander advocatenkantoor.
Contact opnemen

Advocaat sinds
30 Januari 2004

Contactinformatie
Wijn & Stael Advocaten N.V.
Postbus 354
3500AJ Utrecht

Tel. 030-2320800
Fax. 030-2341644
Email thijs.vanzanten@nautadutilh.com
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Thijs van Zanten

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht