« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Christiaan Alberdingk Thijm

Locatie Amsterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 020-5300160

Werkzaam bij SOLV
Specialismen Koop, intellectuele eigendom, mededingingsrecht

Contact opnemen

Website
Medeoprichter en internetadvocaat van het eerste uur. Voorliefde voor onontgonnen juridisch terrein en principiële zaken. Bekend als advocaat in baanbrekende rechtszaken over auteursrecht en ...

Lees verder
Medeoprichter en internetadvocaat van het eerste uur. Voorliefde voor onontgonnen juridisch terrein en principiële zaken. Bekend als advocaat in baanbrekende rechtszaken over auteursrecht en aansprakelijkheid van tussenpersonen. Ook specialist in uitingsvrijheid en privacy. Trekt ten strijde voor vrijgevochten internetondernemers en belangenorganisaties. 

Christiaan behandelt graag principiële zaken voor innovatieve ondernemers. Hij heeft bijzondere belangstelling voor de interactie tussen recht en nieuwe technologieën.

Alberdingk Thijm geldt als een groot deskundige binnen zijn vakgebied. Hij werd in 2004 door zijn vakgenoten uitgeroepen tot de beste IE/IT-advocaat van Nederland. Chambers noemt hem een “tremendous technology lawyer”. Legal 500 omschrijft hem als “highly regarded”. In 2009 gaf hij als expert zijn visie op de toekomst van het auteursrecht voor de vaste Kamercommissie van Justitie. Hij wordt door parlementariërs van alle politieke partijen geconsulteerd.

Alberdingk Thijm is als docent intellectuele eigendom en informatierecht verbonden aan het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam en geeft met grote regelmaat lezingen. Ook is hij als investeerder actief in het technostartersfonds Peak Capital, en is hij lid van de Raad van Advies van XS4ALL.

Christiaan schrijft regelmatig over de juridische aspecten van internet, zowel wetenschappelijk werk als opiniestukken. In 2005 verscheen zijn boek "Het Nieuwe Informatierecht. Nieuwe regels voor het internet". Hij is medewerker technologie en recht van het Nederlands Juristenblad (NJB). Verder is hij redacteur van de serie Information Technology & Law (Cambridge University Press).

Christiaan is één van de oprichters van SOLV. Daarvoor werkte hij achtereenvolgens als IE/IT-advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en als wetenschappelijk onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht (IViR) van de Universiteit van Amsterdam.

Hij heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij een Master of Laws Intellectual Property behaalde aan King’s College London.
Contact opnemen

Advocaat sinds
24 Februari 1998

Contactinformatie
SOLV
Postbus 75538
1070AM Amsterdam

Tel. 020-5300160
Fax. 020-5300170
Email thijm@solv.nl
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Christiaan Alberdingk Thijm

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht