« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Marjolein van den Boogerd

Locatie Rotterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 010-4005100
Opleiding Grotius-opleiding Insolventierecht (INSOLAD) (2007)
Financiële Economie voor Curatoren (INSOLAD) (2010)


Contact opnemen

Website

Marjolein (1975) werkt sinds 2006 bij Kneppelhout & Korthals. Na haar afstuderen in 1999 aan de Radboud Universiteit Nijmegen verrichtte ze daar eerst een jaar onderzoek. Aansluitend werkte ...Lees verder

Marjolein (1975) werkt sinds 2006 bij Kneppelhout & Korthals. Na haar afstuderen in 1999 aan de Radboud Universiteit Nijmegen verrichtte ze daar eerst een jaar onderzoek. Aansluitend werkte Marjolein vijf jaar bij een toonaangevend advocatenkantoor in Arnhem/Nijmegen.

Marjolein is gespecialiseerd in het insolventierecht in brede zin. Ze wordt door de rechtbank benoemd als curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling, adviseert belanghebbenden (zoals crediteuren en aandeelhouders) bij het uitoefenen van hun rechten in dergelijke situaties en staat bestuurders en andere functionarissen van gefailleerde ondernemingen bij die door de curator of derden worden aangesproken. Ook ondersteunt Marjolein bedrijven bij herstructureringen, reorganisaties, doorstarts en (al dan niet vrijwillige) crediteurenakkoorden. Bedrijven in moeilijkheden treffen in Marjolein een slagvaardige professional die duidelijk en eerlijk de scenario’s schetst en mede de strategie bepaalt en bewaakt.

Daarnaast heeft Marjolein ruime ervaring op het gebied van persoonlijke (borgtocht, hoofdelijke aansprakelijkheid) en zakelijke (pand, hypotheek) zekerheden, zekerheden binnen concernverband (parent guarantee, 403) en het opstellen c.q. beoordelen van zekerheids- en leningdocumentatie. Uitgangspunt bij de advisering is dat de (financiële) belangen van de klant optimaal worden beschermd en gewaarborgd. Dat geeft rust en zekerheid.

Ten slotte specialiseert Marjolein zich in toenemende mate in overnames (aandelen, activa-passiva, MBO’s) en overig ondernemingsrechtelijk contractenwerk. Een duidelijk en goed uitonderhandeld contract, met oog voor detail, is dè voorwaarde voor een succesvolle overname of samenwerking.

 

Marjolein is namens kantoor betrokken bij de "DGA-Desk", een iniatief van vier onafhankelijke partijen met als doel de directeur-grootaandeelhouder (DGA) één aanspreekpunt te bieden, dat door gebundelde expertise voorziet in snel, onafhankelijk en integraal persoonlijk advies. (www.dga-desk.com)


Buiten kantoor is Marjolein actief binnen JCI (Junior Kamer) Rotterdam Haven, de Rotterdamsche Manège en diverse netwerkorganisaties.

 

Relevante lidmaatschappen: INSOLAD (Vereniging van Insolventie Advocaten), INSOL (International Association of Restructuring, Insolvency & Bankruptcy Professionals), Rotterdams Juridisch Genootschap, M&A Community, JCI Rotterdam Haven, Business Open.

Contact opnemen

Advocaat sinds
23 Februari 2001

Contactinformatie
Kneppelhout & Korthals N.V.
Postbus 546
3000AM Rotterdam

Tel. 010-4005100
Fax. 010-4005111
Email mvdb@kneppelhout.nl
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Marjolein van den Boogerd

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht