« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Marianne Hirsch Ballin

Locatie Den Haag
Uurtarief onbekend
Telefoon 070-5153000


Contact opnemen

Website
Marianne Hirsch Ballin is in september 2007 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft de 2-jarige Legal Research Master gevolgd met een specialisatie in het strafrecht, ...

Lees verder
Marianne Hirsch Ballin is in september 2007 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft de 2-jarige Legal Research Master gevolgd met een specialisatie in het strafrecht, rechtsvergelijking en het internationaal (straf)recht. Het laatste jaar van haar studie bracht zij door als visiting researcher aan Georgetown University Law Center in Washington D.C. Daarnaast heeft zij gedurende haar studie gewerkt als buitengriffier bij de sectie strafrecht van de rechtbank Utrecht. 
Na afronding van haar studie is Marianne als assistent in opleiding gaan werken aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrecht en Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht. In die hoedanigheid heeft zij gewerkt aan een rechtsvergelijkend proefschrift op het terrein van de strafrechtelijke opsporing, waarin onderwerpen als preventief strafrecht, het grensvlak met het werk van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en het gebruik van afgeschermde informatie in strafrechtelijke procedures aan de orde komen. Daarnaast heeft Marianne onderwijs verzorgd in het straf- en strafprocesrecht en heeft zij regelmatig gepubliceerd over onderwerpen op het terrein van het Nederlandse en Amerikaanse strafprocesrecht en het Europese recht. Op 24 februari 2012 heeft Marianne haar proefschrift ‘Anticipative Criminal Investigation, Theory and Counterterrorism Practice in the Netherlands and the United States’ verdedigd. 

Sinds november 2011 werkt Marianne als advocaat bij Pels Rijcken, waar zij deel uitmaakt van de secties strafrecht en bestuursrecht. Zij is daarnaast auteur voor het internationale deel van de Melai, Groenhuijsen e.a., het losbladige commentaar op de Internationale en interregionale samenwerking in strafzaken.
Contact opnemen

Advocaat sinds
25 November 2011

Contactinformatie
Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.
Postbus 11756
2502AT Den Haag

Tel. 070-5153000
Fax. 070-5153100
Email mfh.hirsch.ballin@pelsrijcken.nl
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Marianne Hirsch Ballin

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht