« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Joost Vrancken Peeters

Locatie Rotterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 010-4005100
Opleiding Grotius/INSOLAD Opleiding Insolventierecht


Contact opnemen

Website

Joost is sinds 2006 advocaat/partner bij Kneppelhout & Korthals. Daarvoor werkte hij 10 jaar als partner bij Nauta Dutilh. Hij heeft een groot aantal bedrijven geassisteerd met betrekking tot ...Lees verder

Joost is sinds 2006 advocaat/partner bij Kneppelhout & Korthals. Daarvoor werkte hij 10 jaar als partner bij Nauta Dutilh. Hij heeft een groot aantal bedrijven geassisteerd met betrekking tot fusies en acquisities, joint ventures en verscheidene andere transacties. Hij heeft de Staat der Nederlanden geassisteerd bij de acquisitie van TenneT, de beheerder van het elektriciteitsnet en Kliq met betrekking tot de strategische alliantie met het Belgische Solvus. Hij heeft STIVAM, een samenwerkingsverband van ongeveer 60 gemeenten, bijgestaan in de herstructurering van hun lange termijn contracten met Essent.

 

Daarnaast heeft Joost zich gespecialiseerd in het Insolventierecht. Hij is betrokken bij verschillende reorganisaties, herfinancieringen en onderhandse akkoorden met crediteuren. Joost heeft een groot aantal directeuren en aandeelhouders bijgestaan in hun geschillen met betrekking tot bedrijven in moeilijkheden en hun curatoren/bewindvoerders. Hij heeft verschillende bedrijven in financiële moeilijkheden geadviseerd, alsmede de aandeelhouders, directeuren, crediteuren en commissarissen, zoals bijvoorbeeld Intercomm Holding in haar geschil met UPC en TXU en haar bestuurders bij de reorganisatie. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van (financiële) transacties om insolventie risico’s te verkleinen en vermijden. Joost wordt ook regelmatig benoemd tot curator. De combinatie van adviseur en curator maakt Joost tot de ideale sparringpartner voor bedrijven in moeilijkheden. Hij kent immers beide kanten van de medaille.

 

Joost rondde in 1999 de postdoctorale Grotius/INSOLAD opleiding Insolventierecht af en in 2004 de postdoctorale opleiding Financiële Economie voor Curatoren. Joost heeft verscheidene artikelen gepubliceerd en verzorgt regelmatig opleidingen voor accountants, brancheverenigingen, banken en andere advocaten.

 

Joost brengt zijn vrije tijd graag door met zijn gezin. Joost fietst graag op zijn racefiets en speelt hockey. Net als in zijn zaken is daarbij tot het uiterste gaan belangrijk voor hem.

 

Lidmaatschappen: Vereniging van Insolventierecht Advocaten (INSOLAD), Insol International, Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA) 

Contact opnemen

Advocaat sinds
17 Juli 1992

Contactinformatie
Kneppelhout & Korthals N.V.
Postbus 546
3000AM Rotterdam

Tel. 010-4005100
Fax. 010-4005111
Email jvp@kneppelhout.nl
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Joost Vrancken Peeters

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht