« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Jan Sjöcrona

Locatie Den Haag
Uurtarief onbekend
Telefoon 070-3467472

Werkzaam bij Sjöcrona Van Stigt Advocaten
Specialismen Strafrecht, tuchtrecht, vreemdelingenbewaring

Contact opnemen

Website

Jan Sjöcrona was in 1992 een van de oprichters van ons kantoor. Hij legt zich vanuit onze vestiging in Den Haag toe op fraudezaken (financieel en economisch),  internationaal strafrecht en ...Lees verder

Jan Sjöcrona was in 1992 een van de oprichters van ons kantoor. Hij legt zich vanuit onze vestiging in Den Haag toe op fraudezaken (financieel en economisch),  internationaal strafrecht en cassaties.

Mr. Sjöcrona adviseert over mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheden van bedrijven en hun leidinggevenden, het voorkómen daarvan en het eventueel verrichten van intern of forensisch onderzoek, in samenspraak met bedrijfsjuristen en externe accountants. Voorts verdedigt hij bedrijven en hun leidinggevenden in alle stadia van een strafzaak, waarbij steeds in het oog wordt gehouden dat reputatieschade zoveel mogelijk moet worden voorkomen. 

De International Who's Who Legal  kwalificeert hem in opeenvolgende edities onder meer als leading practitioner in the field of business crime. De European Legal 500 beschrijft hem als recommended,  highly regarded en widely acknowledged as a leading expert op het gebied van ‘fraud and white-collar crime issues’.

Na zijn afstuderen (1980) werkte hij 5 jaar als docent strafrecht bij de Universiteit Leiden. In 1990 promoveerde hij op een proefschrift over internationale samenwerking tussen staten in strafzaken. Van 1994-1996 was hij deeltijdhoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit van Tilburg. Hij staat aan de wieg van het vak Strafprocesrecht in de beroepsopleiding voor advocaten. Hij publiceert geregeld over uiteenlopende onderwerpen van nationaal en internationaal straf(proces)recht, en is een veelgevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland. Hij is redactielid van het Tijdschrift voor Compliance.

Mr. Sjöcrona is bijna twee decennia lid geweest van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten, is medeoprichter en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, lid van deEuropean Criminal Bar Association en in 2009-2010 Co-Chair van de Business Crime Committee van de International Bar Association.

Hij studeerde in Leiden en spreekt Engels, Zweeds, Frans en Duits.

Contact opnemen

Advocaat sinds
12 September 1985

Talen
  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands
  • Zweeds
Contactinformatie
Sjöcrona Van Stigt Advocaten
Postbus 85770
2508CL Den Haag

Tel. 070-3467472
Fax. 070-3924378
Email js@svsadvocates.com
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Jan Sjöcrona

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht