« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Pepijn van Ginneken

Locatie Amsterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 020-3053200

Werkzaam bij Brinkhof

Contact opnemen
 

Website

Pepijn is gespecialiseerd in mededingingsrecht, Europees recht en gereguleerde sectoren. Tot april 2007 was hij vertegenwoordiger van de Nederlandse Staat bij het Hof van Justitie in Luxemburg. ...Lees verder

Pepijn is gespecialiseerd in mededingingsrecht, Europees recht en gereguleerde sectoren. Tot april 2007 was hij vertegenwoordiger van de Nederlandse Staat bij het Hof van Justitie in Luxemburg. Daarvoor was hij tot 2005 werkzaam bij Allen & Overy in Amsterdam en Londen.

Pepijn adviseert cliënten over mededingingsbeperkende overeenkomsten en misbruik van machtspositie. Hij heeft vele cliënten vertegenwoordigd bij de Europese Commissie, de NMa en Nederlandse en Europese rechters. Daarnaast heeft hij ruime ervaring met concentratieonderzoeken en staatssteundossiers.

Pepijn heeft specifieke expertise opgedaan in een aantal gereguleerde sectoren. Hij vertegenwoordigde in het verleden veelvuldig de voormalige monopolist op de markt voor vaste telefonie en een grote mobiele aanbieder. Een groot kabelbedrijf adviseerde hij in een NMa-onderzoek naar excessieve prijzen en hij was betrokken bij verschillende procedures over telefoongidsgegevens. In de postsector adviseerde Pepijn in zeven concentratieonderzoeken bij de Europese Commissie. Voor de luchtvaartsector heeft hij onder meer procedures gevoerd over ticketprijzen. Verder was hij onder meer betrokken bij procedures over de Zorgverzekeringswet, over de stranded costs in de elektriciteitssector en bij procedures over de distributie van gratis kranten.

Pepijn is vaste docent aan de Grotius opleiding Mededingingsrecht en doceerde aan de Universiteit Leiden en University College London. Hij publiceerde in verschillende boeken en internationale rapporten over mededingingsrecht en schrijft regelmatig voor vakbladen als ‘Markt & Mededinging’.

Contact opnemen

Advocaat sinds
13 Februari 1996

Contactinformatie
Brinkhof
De Lairessestraat 111 115
1075HH Amsterdam

Tel. 020-3053200
Fax. 020-3053201
Email pepijn.vanginneken@brinkhof.com
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Pepijn van Ginneken

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht