« Terug naar resultaten

Advocaat Mr. Erik Minderhoud

Locatie Amsterdam
Uurtarief onbekend
Telefoon 020-7171000

Werkzaam bij NautaDutilh N.V.
Specialismen Bestuursrecht, R.O., milieu, vreemdelingenrecht
Procesrecht
Wonen, onroerend goed, bouwrecht

Contact opnemen

Website
Erik Minderhoud is gespecialiseerd in het (ruimtelijk) bestuursrecht, het omgevingsrecht en het overheidsprivaatrecht. Hij en zijn team van vijf, deels zeer ervaren medewerkers adviseren ...

Lees verder
Erik Minderhoud is gespecialiseerd in het (ruimtelijk) bestuursrecht, het omgevingsrecht en het overheidsprivaatrecht. Hij en zijn team van vijf, deels zeer ervaren medewerkers adviseren bedrijven en overheden  in strategische en inhoudelijke zin over grootschalige gebiedsontwikkelingen, waaronder het opstellen van milieu-effectrapporten, bestemmingsplannen, exploitatieplannen, projectbesluiten en procedures rond vergunningen, ontheffingen en vrijstellingen.

Daarnaast adviseert Erik overheden in politiek gevoelige kwesties, bijvoorbeeld die met betrekking tot de Probo Koala en de Hell's Angels. Erik is repeat-player bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waar hij een groot aantal majeure bestemmingsplannen en andere besluiten tot een goed einde heeft weten te brengen. Daarbij kan worden gedacht aan het bestemmingsplan en exploitatieplan Buiksloterham (herontwikkeling voormalige Shell-bedrijventerrein in Amsterdam-Noord), het bestemmingsplan IJburg Tweede Fase en diverse bestemmingsplannen die betrekking hebben op de transformatie van ontwikkelingsgebieden (en gebouwen). Erik is voorts nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Zuidas, een kantorengebied van (inter)nationale betekenis.

Erik heeft een uitstekende reputatie als een goede en ervaren procesadvocaat, zowel in privaatrechtelijke als in bestuursrechtelijke procedures. Hij vertegenwoordigde Cisco bij de oprichting van een nieuw Europees hoofdkantoor in Amsterdam.

Erik is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden in 1982.

Hij werd partner in 1990 en rechter plaatsvervanger in 1993.

Hij doceert op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht, het contracteren met overheden en aanverwante onderwerpen. Erik beschikt over een uitstekend netwerk van hoogleraren (ruimtelijk) bestuursrecht en omgevingsrecht. Hij publiceert regelmatig over bestuursrechtelijke en overheidsgerelateerde onderwerpen (zie de lijst met recente publicaties).

Erik is lid van de Vereniging Kunst Cultuur en Recht (VKCR) en bestuurslid van de Vereniging van Bouwrecht Advocaten, de VBR-A. 
Contact opnemen

Advocaat sinds
16 November 1982

Contactinformatie
NautaDutilh N.V.
Postbus 7113
1007JC Amsterdam

Tel. 020-7171000
Fax. 020-7171111
Email erik.minderhoud@nautadutilh.com
Kwaliteit:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Prijs:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Service:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Snelheid:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
  met de algemene voorwaarden
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Beschrijving:

Neem contact op met Mr. Erik Minderhoud

Ik wil graag
Voornaam
Achternaam
Straat + Huisnummer
Postcode + Plaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Bericht