Advocatenzoeken.nl API stelt advocaten informatie vrij beschikbaar

Rotterdam, 10 juli 2013 - Vanaf vandaag biedt Advocatenzoeken.nl iedereen de mogelijkheid om zelf informatie over een advocaat op een website te plaatsen. Advocatenzoeken.nl is de eerste advocatenzoekdienst die hiervoor een API beschikbaar stelt.

Advocatenzoeken.nl verzamelt informatie over advocaten van verschillende bronnen (o.a. Kamer van Koophandel, Nederlandse Orde van Advocaten, Jure.nl) en combineert dit tot een totaaloverzicht. Met de Advocatenzoeken.nl API kunnen ontwikkelaars nu zelf een advocatenzoekendienst ontwikkelen of specifieke informatie van advocaten op een website tonen. Zo kan een website met als onderwerp "Arbeidsrecht", alleen de advocaten met dit specialisme weergeven. Of creeƫr een zoekdienst waarmee enkel naar strafrecht advocaten in Amsterdam gezocht kan worden.

De gehele zoekfunctionaliteit van Advocatenzoeken.nl is beschikbaar via de webservice. Zo kan er met behulp van de API bijvoorbeeld gezocht worden naar alle advocaten in Rotterdam met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van ondernemingsrecht. Ook is het mogelijk om filters mee te laten sturen, waarmee het gevonden advocatenaanbod verder verfijnd kan worden.

De advocatenzoeken.nl API werkt op basis van REST principes en via HTTP-reguests, waarbij de resultaten worden teruggegeven in XML of JSON. Het gebruik van de API is gratis. Wel moet er eerst een API-sleutel worden aangevraagd.

Meer informatie is te vinden op:
http://advocatenzoeken.nl/over-ons
http://advocatenzoeken.nl/data-uitwisseling-api

Voor meer informatie:

Neem contact op